Proiecte

Sa trecem la actiune!

Dezvoltare personala prin dans contemporan – grup pentru copii

Energie -> Miscare -> Viata

Copilul se naste cu o libertate de miscare extraordinara. Fiind intr-un contact real cu corpul sau, poate permite cu usurinta manifestarea emotiilor sale – iar aceasta este o sursa de sanatate fizica dar si psihica.

Cu cat inainteaza in varsta, exista riscul ca aceasta flexibilitate sa fie blocata, datorita regulilor la care invata sa se supuna (cum sa te porti, cum sa te misti, cum sa vorbesti),  pierzand in acelasi timp si din bogatia lumii sale interioare. Ceea ce au de invatat, insa copiii, este: cum sa traiesti cu reguli exterioare, pastrandu-ti in acelasi timp liberatea de a simti orice emotie, de a gandi orice lucru, de a fi tu insuti; cum sa construiasca un pod stabil intre lumea exterioara si propria persoana.

Atunci cand privim din aceasta perspective, plecam de la premiza ca actiunile oricarui copil sunt doar incercari reusite sau nu de a-si manifesta energia, impulsul, de a se exprima.

Cursul de dans contemporan are ca si scop crearea unui spatiu de experimentare creativa, de valorizare a energiei fiecarui copil (chiar si manifestata in exces – hiperactivism sau blocata – tulburari din spectrul autist). Rolul unui grup mixt este tocmai acela de a dinamiza relatii si a oferi sanse egale de manifestare in ciuda dificultatilor cu care se confrunta unii copii. Dansul contemporan nu dispune de reguli stricte sau miscari prestabilite, nu isi propune performanta; ci manifestarea unicitatii fiecarei persoane in parte.

Pentru informatii: alina_ntmy@yahoo.com

Grup de dezvoltare adresat persoanelor ce insotesc in procesul terapeutic copii cu nevoi speciale

Ideea, trebie sa recunosc, ii apartinea lui Michael Balint (cu ceva timp in urma), aceea de a aduce impreuna persoane din acelasi domeniu de activitate, punanad bazele primelor grupuri de psihodrama cu medici.

Astfel, cand actvitatea desfasurata reprezinta lucrul cu persoane aflate in dificultate (bolnavi, persoane ce sufera de tulburari ori traume) responsabilitatea implicata devine si mai mare.

Cum face, insa, fiecare sa isi mentina echilibrul pe aceasta “sarma” – reprezentand relatia cu pacientul/ clientul sau pur si simplu micutul pe care il are in fata?

Trecand peste tehnici spirituale sau terapii individuale, grupul de dezvoltare prezinta un rol important in mentinerea unei igiene psihice, a unei prospetimi si chiar deblocarea unor resurse importante.

Un spatiu in care discutiile libere, experimentarea de idei sau perspective noi, analiza de simboluri, sau psihodrama iti stau la dispozitie in scopul propriei tale evolutii.

Forma in care va avea loc acest grup: 8 – 10 participanti, 1- 2 moderatori, intalniri saptamanale (progamul fiind realizat in functie de participanti) pe o perioada de aproximativ 2 luni, perioada de incepere fiind luna iunie.

Informati: alina_ntmy@yahoo.com

Advertisements
Published on May 1, 2009 at 9:42 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://porumboiu.wordpress.com/proiecte/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: